Nieuws

Cursusprogramma 2016

Allereerst, ‘Bedankt!’

Allereerst wil ik iedereen ontzettend bedanken voor de vele inschrijvingen die ik reeds heb mogen ontvangen na het bekend maken van de lesdata voor 2016! Bedankt voor jullie vertrouwen! Ik hoop jullie volgend jaar van nog meer kennis te mogen voorzien over hondenfotografie en fotobewerking in Photoshop en Lightroom!”

Wijzigingen hondenfotografiecursussen 2016 t.o.v. 2015.

Ik heb ook een aantal vragen ontvangen. In plaats van iedereen afzonderlijk een email te sturen, heb ik besloten een bericht te schrijven met informatie over de wijzigingen, hiermee hoop ik jullie vragen te kunnen beantwoorden.

Tempo

Zoals je wellicht op de website hebt gezien zijn de cursussen van 2016 anders ingedeeld dan die van 2015. Ook de namen van de cursussen zijn aangepast.
Ik heb het afgelopen jaar gemerkt dat voor veel mensen het tempo vrij hoog lag. Er waren zeer veel onderwerpen en technieken die in rap tempo moesten worden geleerd. Tijd voor herhaling was er eigenlijk niet omdat de nieuwe onderwerpen al weer klaar stonden. Dit was de goedkoopste mogelijkheid voor de klant om zo veel mogelijk in zo’n kort mogelijke tijd te leren. Maar omdat er bijzonder veel vraag was naar herhaling na het afronden van de cursussen, en daar eigenlijk geen cursus voor was, is het programma voor 2016 aangepast.

Om je de theorie en de praktijk goed eigen te kunnen maken, heb ik daarom gekozen voor meer diepgang in 2016. Tijdens de verschillende modules in 2016 is er nu de mogelijkheid om bepaalde onderwerpen of technieken, je helemaal eigen te maken, voordat er een nieuw onderwerp of techniek bij komt. Bijvoorbeeld actiefotografie, of het werken met lijnen en perspectieven, de flitser leren gebruiken en toepassen, dat zijn onderwerpen wat je niet in 1 les onder de knie kunt hebben. Vandaar dat er nu 4 verschillende modules zijn en een module herhaling (module 5) om je kennis echt te verstevigen.

Welke module moet ik kiezen?

  • Als je in 2015 de basiscursus hebt gedaan, en je hebt die theorie en praktijk van die lessen je goed eigen kunnen maken, kan je nu deelnemen aan module 2.
  • Als je in 2015 de cursus Basis + Actie hebt gedaan, en je hebt die theorie en praktijk van die lessen je goed eigen kunnen maken, kan je nu deelnemen aan module 3. Wil je meer kennis en verdieping over actiefotografie, dan zou je ook kunnen kiezen voor module 2.
  • Heb je de complete cursus, of de vervolgcursus gedaan, dan kan je starten met module 3. Er zijn dan raakvlakken met wat je reeds hebt geleerd, maar er is meer diepgang en ruimte om je verder te ontwikkelen.
  • Heb je nog geen ervaring met fotografie en nog geen cursus gevolgd, dan start je bij module 1.

Je hebt na het afronden van iedere module de mogelijkheid om te bepalen of je de nieuwe stof je eerst helemaal eigen wilt maken, of dat je gelijk start met de volgende module. Je bent nooit verplicht om door te gaan, dat mag je helemaal zelf weten. Je mag dus gewoon een losse module volgen als je dat wilt. Echter wel in de juiste volgorde, van 1 t/m 5.

Photoshop/Lightroom cursussen.

Ik ontving een aantal berichten dat men de prijs deze fotobewerkingscursussen wat aan de hoge kant vond liggen.
Mijn tarieven liggen echter ver onder het Nederlands gemiddelde. De meeste fotografen en opleidingscentra, bieden deze cursussen voor aanzienlijk hogere prijzen aan. Dan moet je denken aan rond de € 800,- per dag (bij mij nog geen € 50,- per les). Deze softwareprogramma’s worden over het algemeen gebruikt door professionals die het gebruiken om hun beroep te kunnen uitoefenen.
De reden dat ik het zo voordelig aanbied, is omdat ik Photoshop en Lightroom toegankelijk wil maken voor iedereen en niet alleen voor mensen die het voor hun werk nodig hebben. Dus ook voor de hobbyfotografen en andere creatievelingen.

Lesruimte in Rijen

Vanaf 1-1-2016 beschik ik over een eigen cursusruimte! Hier heb ik 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot. De maandelijkse lasten liggen hierdoor helaas wel een stuk hoger dan in 2015, om deze reden worden de lessen een fractie duurder t.o.v. 2015. Grote voordeel is dat ik daardoor veel flexibeler ben en bijvoorbeeld ook theorielessen op zondagen kan geven.

Ik hoop hiermee wat duidelijkheid te hebben kunnen verschaffen. Heb je een vraag over de wijzigingen in het programma, stel ze gerust! Dat kan per mail (info@mijnstijlfotografie.nl) of onder deze post.

Heel graag tot in 2016!

[fblike url=”www.mijnstijlfotografie.nl” style=”standard” float=”left” showfaces=”true” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.