Opleiding Hondenfotografie

De opleiding tot amateur/beroeps- dierenfotograaf die je bij Mijn Stijl Fotografie kunt volgen, bestaat uit 9 modules. Een aantal daarvan, sluit naadloos op elkaar aan.

Namelijk:
Module 1. Sprekend Portret
Module 5. Strobist
————————————-

Veelgestelde vragen

Kan ik bij module x instromen? Want…….
“Ik kan al manueel fotograferen”
“Foto’s maken van stilzittende honden lukt mij wel”
“Ik heb al een cursus gevolgd bij iemand die de fotoacademie heeft gedaan”
“Ik heb al kennis van de reportageflitser uit een boek”.
“Ik heb elders al een fotocursus gedaan”
In het verleden zijn mensen wel eens gestart bij de 2e of 3e module zonder de eerste modules gevolgd te hebben.  Later in de opleiding blijkt dat mensen toch essentiële kennis missen. En die kennis is niet eenvoudig meer in te halen omdat het om heel veel uren lesstof gaat en vele uren zelfstudie en gemiste huiswerkopdrachten. Bovendien kan het de rest van de groep ophouden die deze 2 modules al wel hebben gevolgd.
Het is om deze reden niet mogelijk om zonder overleg in te stromen bij een latere module. Heb je elders al veel kennis opgedaan over hondenfotografie, neem dan contact op via email om de mogelijkheden te bespreken. Houd er echter rekening mee dat specifieke lesstof die je tijdens de 1e module meekrijgt, nergens anders leert. 

De 1e module is een van de meest leerzame modules als het over hondenfotografie gaat. Deze wordt gevolgd door mensen die nog onbekend zijn met de belichtingsdriehoek en door mensen die al járen manueel fotograferen. Je legt met deze cursus de basis van een perfecte hondenfoto. De modules die er na komen borduren hier op voort.

De volgende modules kunnen los of parallel worden gevolgd:

Basis Photoshop. Geen voorkennis nodig, kan op ieder moment gevolgd worden.
Vervolgcursus Photoshop. Kan gevolgd worden nadat je de Basis Photoshop hebt gevolgd én bij voorkeur heb je de 1e Module van de opleiding afgerond.
Lightroom. Geen voorkennis nodig, kan op ieder moment gevolgd worden. Bij voorkeur heb je de 1e Module van de opleiding wel al afgerond.
Studiofotografie. Uitstekende kennis van de belichtingsdriehoek benodigd. Kan gevolgd worden nadat de 3e module is afgerond (Gevorderdencursus hondenfotografie) of na overleg per mail als je elders kennis en ervaring hebt opgedaan.


Benodigde voorkennis workshops:

Kattenfotografie. Ervaring met de A/Av, S/Tv of manuele stand. Verder geen kennis vereist.

Paardenfotografie. Ervaring met de A/Av, S/Tv of manuele stand. Verder geen kennis vereist.

Actiefotografie hond. Ervaring met de A/Av, S/Tv of manuele stand. Verder geen kennis vereist.

Dogfrisbee. Ervaring met de A/Av, S/Tv of manuele stand. Verder geen kennis vereist.

Fotograferen met lagen. Ervaring met de A/Av, S/Tv of manuele stand. Verder geen kennis vereist.


Neem bij twijfel altijd contact op per mail. Ook als je advies nodig hebt mag je altijd mailen